
Sudėtis: argano aliejus* 100%.
* - iš ekologinių ūkių.
Kilmės šalis: Marokas.
Aukso spalvos ir intensyvaus aromato Argano aliejus… Tai rečiausias ir brangiausias pasaulyje aliejus, pagal naudingumą sveikatai pralenkiantis geriausią alyvuogių aliejų. Argano aliejus vadinamas net „jaunystės eliksyru”. Iš argano vaisių sėklų gaminamas „skystasis Maroko auksas”, kuriame yra išskirtinai daug gyvybiškai svarbių polinesočiųjų riebalų rūgščių (80 proc. ir daugiau, iš kurių apie 43 % Omega-6 ir Omega-9) ir natūralaus tokoferolio (vitamino E), nemažai fenolio ir fenolio rūgšties, karotino, skvaleno, pagrindinių sočiųjų rūgščių, amino rūgščių, fitosterolio, karotino bei natūralių antibiotikų bei fungicidų veikimą atitinkančių medžiagų.
Pasak mokslininkų, praturtintas antioksidantais ir svarbiausiomis riebalinėmis rūgštimis, argano aliejus padeda:
• Sumažinti cholesterolio kiekį;
• Pagerinti organizmo kraujotaką;
• Stabilizuoti cukraus kiekį kraujyje;
• Sumažinti skausmą dėl reumato ar artrito;
• Sustiprinti organizmo imuninę sistemą;
• Užkirsti kelią įvairių rūšių vėžiui, pavyzdžiui, prostatos vėžiui;
• Gydyti diabetą - sumažinti organizmo atsparumą insulinui;
• Apsaugoti nuo širdies ir kraujagyslių uždegimo ligų.
Dėl išskirtinio subtilaus skonio argano aliejų gurmanai naudoja salotoms, daržovių, žuvies ir mėsos patiekalams. Arbatiniu šaukšteliu šio aliejaus galima pagardinti padažą ar net desertą. Šis aliejus mažiau oksiduojasi nei alyvuogių aliejus.
Išoriškai argano aliejus taip pat labai vertingas. Jis naudojamas odos ir plaukų priežiūrai, masažams (itin lengvai įsigeria į odą), vietoj naktinio kremo, vystančiai veido ir krūtinės odai, vietoj losjono ar kremo po skutimosi vyrams ir kt.
Kaina: 100ml - 40,00 Lt
Juodasis kmynas iš tiesų nepaprastas augalas! Juodųjų kmynų aliejus per amžius yra plačiai naudojamas milijonais įmonių visame pasaulyje.
Juodųjų kmynų aliejaus sudėtyje yra unikalus biologiškai aktyvių medžiagą kompleksas: nigelono, mineralų, sieros, fosforo, geležies, kalcio, aktyvią fermentų, angliavandenių, baltymų, vitaminų A ir E. Linolio rūgštis - 55-65 %; oleino rūgštis -15-18 %; palmitino rūgštis -10-12 %; eikozeno rūgštis - 4-5 %; stearino rūgštis -1-3 %; alfa-lineieno rūgštis-iki 1%.
Kaina - 47,00 Lt. ( 100 ml.)
Sėjamųjų juodgrūdžių aliejus:
- skatina plaukų augimą, stiprina juos, suteikdamas plaukams švelnumo, stabdo jų slinkimą, padeda atsikratyti galvos odos pleiskanojimo;
- vartojamas gydantis nuo kokliušo, kosulio ir astmos; stiprina balso stygas, „švarina“ gerklę, padeda nuo persišaldymo;
- turi natūralių hormoninių medžiagų, gerina potenciją ir vaisingumo funkciją;
- tinka kaip veiksminga priemonė gydantis nuo gerklės susirgimų, skrandžio opos, meteorizmo ir viduriavimo; varo kirmėles.
- vartojamas kaip priemonė gydantis nuo grybelinių ir kitų odos ligų, egzemos ir reumato; lygina odos raukšles;
- palankiai veikia besigydančiuosius nuo širdies ir kraujagyslių ligų ir diabeto; stabilizuoja kraujo spaudimą;
Kanapių aliejus*, šalto spaudimo.
* - iš biodinaminio ūkio (sertifikuotas Demeter).
Kanapių aliejus yra idealios (1:3), žmogaus organizmo poreikius atitinkančios, omega-3 ir omega-6 proporcijos. Vienas iš modernios mitybos trūkumų ir yra riebiųjų rūgščių nepakankamumas, dėl ko gali sutrikti įvairios žmogaus organizmo funkcijos. Vartojant nerafinuotą, šaltai spaustą kanapių aliejų, gauname pakankamą kiekį riebiųjų rūgščių. Riebiosios rūgštys dalyvauja kiekvienos ląstelės funkcionavime. Ypatingai teigiamai veikia širdį, kraujagysles, sąnarius, virškinamąjį traktą, imuninę sistemą, odą, smegenų veiklą ir regėjimą. Šis aliejus biologiškai aktyvus ir labiausiai kompleksiškas fitosterolių, vitaminų, antioksidantų, mineralų (K, CA, Fe, Mg) ir chlorofilo šaltinis.
Kanapių aliejus turėtų būti vartojamas kasdien, tačiau būtina žinoti, kad aliejaus negalima kaitinti. Profilaktikai vartoti 1-2 arbatinius šaukštelius prieš valgį. Galima naudoti šaltų užkandžių, salotų, padažų gamybai.
Naudojant išoriškai riebus, žalsvos spalvos kanapių aliejus tinka labai sausos, pažeistos, suirzusios, egzemos paveiktos odos priežiūrai. Be to, šis aliejus puikiai tinka, norintiems turėti sveikus bei žvilgančius plaukus.
Kaina: 250ml - 42,00 Lt.
Savybės: šalto spaudimo "Koroneiki" rūšies alyvuogių aliejus iš sertifikuoto ekologinio ūkio Kretoje.
Sudėtis: alyvų aliejus*.
* - iš sertifikuoto ekologinio ūkio
Tūris: 500ml
Galiojimas nurodytas ant pakuotės
Laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.
Sertifikuotas pagal DE-007-Öko-Kontrollstelle kaip ekologiškas produktas
Gamintojas: NaturataSpielberger AG, Burgermühle, D-74336 Brackenheim,
Vokietija. www.naturataspielberger.de
Kaina: 500 ml - 30,00 Lt
Sudėtis: alyvuogių aliejus* 100%.
* - iš ekologinių ūkių
Pirmo spaudimo, nerafinuotas. Alyvuogių aliejuje gausu mono nesočiųjų riebalinių rūgščių, dar kitaip žinomų kaip omega 9. Moksliniai tyrimai parodė, kad alyvuogių aliejus mažina širdies ligų riziką, mažina kraujo spaudimą, mažina kraujo krešumą, reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje.
Kilmės šalis: Ispanija.
Kaina: 500ml - 23,50 Lt
Kaina: 250ml - 21,70 Lt
Kaina: 500ml - 27,00 Lt
Sudėtis: moliūgų sėklų aliejus* 100%.
* - iš ekologinių ūkių.
Kaina: 250ml - 37,70 Lt
Sudėtis: alyvuogių aliejus* 100%.
* - iš ekologinių ūkių
Aukščiausios kokybės, pirmo spaudimo.
Kilmės šalis: Ispanija.
Kaina: 500ml - 30,00 Lt
Sudėtis: vyno actas*, vynuogių misos koncentratas*.
*- iš ekologinių ūkių
Rūgštingumas 6%.
Kilmės šalis - Vokietija
Kaina: 500 ml - 18,90 Lt
Sudėtis: rapsų aliejus* 50%, saulėgrąžų aliejus* 45%, kanapių aliejus* 5%.
* - iš ekologiško - biodinaminio ūkio, sertifikuota Demeter
Atidarius suvartoti per 2 mėnesius. Laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje.
Kaina - 20,00 Lt (250 ml)
Šalto spaudimo aliejus salotoms. Puikus Omega-3, Omega-6 riebiųjų rūgščių šaltinis.
Sudėtis: rapsų*, saulėgrąžų* ir linų* aliejai.
* - iš sertifikuotų biodinaminių ūkių (sertifikuotų Demeter)
Gamintojas: Vokietija
Kaina: 500 ml - 15,80 Lt
Šalto spaudimo saulėgrąžų aliejus iš biodinaminio ūkio.
Saulėgrąžų aliejus turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių, būtinų palaikyti sveiką kūną. Jis puikiai tiks ruošiant salotas, užkandžius, užpilus, majonezą.
Sudėtis: saulėgrąžų sėklų aliejus**.
**- iš biodinaminio ūkio (sertifikuoto Demeter)
Gamintojas: Vokietija
Kaina: 500ml - 14,00 Lt
Savybės: "High oleic" rūšies saulėgrąžų aliejus, tinkamas kepimui.
Sudėtis: saulėgrąžų aliejus*.
* - iš sertifikuotų ekologinių ūkių
Galiojimas nurodytas ant pakuotės. Gali būti sezamo pėdsakų.
Atidarytą suvartokite per mėnesį. Laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.
Sertifikuotas pagal DE-007-Öko-Kontrollstelle kaip ekologiškas produktas.
Gamintojas: Naturata AG, D-71711 Murr, Vokietija. www.naturata.de
Kaina: 750 ml - 18,50 Lt
Sudėtis: alyvuogių aliejus*.
* - iš sertifikuotų ekologinių ūkių.
Atidarytą suvartokite per mėnesį. Laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje.
Sertifikuotas pagal DE-007-Öko-Kontrollstelle kaip ekologiškas produktas.
Kaina: 750 ml - 36,00 Lt
Šalto spaudimo sezamų sėklų aliejus iš biodinaminio Sekem ūkio Egipte. Malonaus riešutų kvapo aliejus puikiai tiks gaminant azijietiškos virtuvės patiekalus, pikantiškas salotas ar padažus.
Sudėtis: sezamų sėklų aliejus**.
** - iš biodinaminio ūkio (sertifikuoto Demeter)
Gamintojas: Vokietija
Kaina: 500 ml - 26,00 Lt
100% kokosų aliejus iš Filipinų, pietryčių Azijos; šviežių kokosų vaisių minkštimo, sviesto konsistencijos.
Skonis išskirtinis, jo dairosi tikri gurmanai. Nerafinuotas, nedezodoruotas, nebalintas, nehidrintas, suskystėja prie 25 laipsnių. Laikyti vėsioje ir sausoje vietoje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.
Naudojamas gaminant sausainius, saldainius, ledus, plaktų baltymų papuošimus, be pieno gaminamą kavos grietinėlę, taip pat kosmetikos pramonėje (muilų, losjonų, nuo saulės saugančių kremų ir kt. gamyboje). Nemažai kokosų aliejuje esančių riebalų rūgščių – sočiosios, tačiau yra atlikta daugybė tyrimų ir manoma, kad būtent kokosų aliejų sudarančios riebalų rūgštys dalyvauja riebalų apykaitoje ir nedidina „blogojo“ cholesterolio kiekio kraujyje.
Šis aliejus įsisavinamas ir paverčiamas energija labai greitai, panašiai kaip ir angliavandeniai, t. y. jis nesikaupia organizme riebalų pavidalu. Be to, jis malšina alkio pojūtį ir mažina apetitą, todėl gali būti vartojamas norint sulieknėti.
Kokosų aliejų galima naudoti kepimui, salotoms vietoj įprastinio, kasdien naudojamo aliejaus (alyvuogių, saulėgrąžų ar kt.). Naudojant kokosų aliejų kepimui, būna mažiau kvapo, jis ne taip įsigeria į gaminamą patiekalą. Galima naudoti kepiniams vietoj sviesto ar margarino arba pamaišant riebalus. Su kokosų aliejumi gaminamas maistas bus sveikesnis, lengviau pasisavinamas.
100ml kokosų aliejaus apytiksliai yra:
0 g - baltymų; 0 g - angliavandenių; 0 g - cukraus; 100 g - riebalų.
*91 g - sočiosios riebalinės rūgštys; **50 g - lauro rūgštis; *7,3 g nesočiosios riebalinės rūgštys; *1,7 g - polinesočiosios riebalinės rūgštys; 0 mg - cholesterolis; 0 g - maistinės skaidulos; mažiau nei 0,01 g - natrio.
Kaina: 340ml - 36,00 Lt (iš Saliamono salų 49,00 Lt)
750 ml - 66,00 Lt.
2,5 L - 164,00 Lt.