Produktai
Ekologiškas mišinys sausai odai

Šis kosmetinis aliejus yra specialiai subalansuotas SAUSAI ODAI.
Gamintojas: Materia Aromatica, JK
Sudėtis:
ekologiški nerafinuoti argano, medetkų fitolis, (maceruotas saulėgrąžų aliejuje), simondsijų (jojobos), makadamijų, abrikosų ir nakvišų aliejai. IR NIEKO DAUGIAU.
Poveikis:
atstato odos barjerinę funkciją, todėl drėgmė sulaikoma odoje, oda nebedžiūna; pamaitina sausą ir vystančią odą; abrikosų ir medetkų aliejai malšina odos jautrumą ir patinimą, nuramina egzemos ar psoriazės keliamą niežulį.
Naudojimas:
tepti ant drėgnos/šlapios odos - veidą arba išsausėjusias kūno vietas ryte, arba vakare, arba kada tik reikia; tinka ir makiažo valymui.

Kaina - 29,00 Lt (50 ml)

Ekologiškas mišinys brandžiai odai

Šis kosmetinis aliejus yra specialiai subalansuotas BRANDŽIAI ODAI.
Gamintojas:
Materia Aromatica, JK
Sudėtis:
ekologiški nerafinuoti argano, makadamijų, erškėtuogių, nakvišų ir agurklių aliejai. IR NIEKO DAUGIAU.
Poveikis:
sudarytas iš 5 aliejų, pasižyminčių ląstelių atsinaujinimą skatinančiomis savybėmis. Erškėtuogių aliejus aprūpina odą antioksidantais proflavonais, makadamijų ir nakvišų aliejai gali sumažinti odos vytimą ir randėjimą, arganų aliejus praturtina odą vitaminu E, stabdančiu odos senėjimą, agurklių - skatina jos atsinaujinimą.
Naudojimas:
tepti ant drėgnos/šlapios odos - veidą, krūtinę ar kt. kūno vietas ryte, arba vakare, arba kada tik reikia; tinka ir makiažo valymui.

Kaina - 28,00 Lt (50 ml)

Ekologiškas mišinys riebiai odai

Šis kosmetinis aliejus yra specialiai subalansuotas RIEBIAI ODAI.
Gamintojas:
Materia Aromatica, JK
Sudėtis:
ekologiški nerafinuoti lazdynų riešutų, dygminų, ir saulėgrąžų aliejai. IR NIEKO DAUGIAU.
Poveikis:
augalinės medžiagos, ir ypač - aliejai, pasižymi sebumą balansuojančiomis savybėmis, t.y. sausą odą pariebina, o riebią - pasausina; pagrindinis ingredientas - lazdynų riešutų aliejus, pasižymintis sutraukiančiomis savybėmis.
Naudojimas:
tepti ant drėgnos/šlapios odos - veidą, ar reikiamas kūno vietas ryte, arba vakare, arba kada tik reikia; tinka ir makiažo valymui.

Kaina - 28,00 Lt (50 ml)

Ekologiškas mišinys veido odai

Šis kosmetinis aliejus yra specialiai subalansuotas TRAPIAI JAUTRIAI VEIDO ODAI.
Sudėtis:
ekologiški nerafinuoti argano, morkų fitolis, (maceruotas saulėgrąžų aliejuje), makadamijų, avokadų, sezamų ir simondsijų (jojobos) aliejai. IR NIEKO DAUGIAU.
Gamintojas:
Materia Aromatica, JK
Poveikis:
Atstato odos barjerinę funkciją, palaiko drėgnumą, maitina odą, subalansuoja sebumą, sezamų aliejus gerina prasiskverbimą, todėl kiti aliejai pasiekia gilesnius odos sluoksnius.
Naudojimas:
tepti ant drėgnos/šlapios odos - veidą arba reikiamas kūno vietas ryte, arba vakare, arba kada tik reikia; tinka ir makiažo valymui.

Kaina - 22,00 Lt (50 ml)

Ekologiškas mišinys normaliai odai

Šis kosmetinis aliejus yra specialiai subalansuotas NORMALIAI ODAI.
Sudėtis: ekologiški nerafinuoti saulėgrąžų, dygminų, sezamų ir graikinių riešutų aliejai. IR NIEKO DAUGIAU.
Gamintojas:
Materia Aromatica, JK
Poveikis:
Atstato odos barjerinę funkciją, palaiko drėgnumą, maitina odą, subalansuoja sebumą, sezamų aliejus gerina prasiskverbimą, todėl kiti aliejai geriau pasiekia gilesnius odos sluoksnius.
Naudojimas:
tepti ant drėgnos/šlapios odos - veidą arba reikiamas kūno vietas ryte, arba vakare, arba kada tik reikia; tinka ir makiažo valymui.

Kaina - 16,00 Lt (50 ml)

Jazminų eliksyras veidui

Stambiažiedžių jazminų žiedų fitolis, arba ištrauka, marulų aliejuje.
Terapinės šios substancijos, smarkiai veikiančios jausmus ir protą, savybės yra neatskiriamos nuo jo malonaus, paguodžiančio ir raminančio aromato saldumo. Jis ne tik maloniai drėkina širdį, palaiko ir maitina ją, bet ir ramina nervus, išsklaido susikaupusią įtampą, paaštrina proto kūrybingumą.
Jazminų aliejus yra viena iš pačių veiksmingiausių substancijų nuo depresijos ir nervinio nerimo, astenijos, apatijos, silpnumo, bejėgiškumo jausmo, chroniškos nervinės kilmės nemigos ir panikos priepuolių. Jis žadina gyvybines ir kūrybines energijas, padidina seksualinį patrauklumą ir yra puikus afrodiziakas.
Jūnani medicina jazminą laiko esant vėsoku ir sausoku, todėl jazminų aliejus labai tinka odai prižiūrėti. Net naudojamas kaip kvepalai jis gali padėti sureguliuoti odos negalavimus, ypač jei ji karšta, sausa ir jautri ar varginama nervinės kilmės dermatitų ir dermatozių. Vėsokas jazminų eliksyras odą padaro švelnią kaip šilkas. Jis taip pat subalansuoja odos sebumo gamybą, taip sureguliuodamas daugelį odą varginančių negalių.
Jazminų eliksyru tepant veidą ir kaklo sritį mažėja nervinis spazminis kosulys, kataras, nuskaidrėja balsas, dingsta nuolatinis užkimimas.
Naudojamas masažui jis veiksmingai sumažina nervinę įtampą, atpalaiduoja raumenų spazmus, malšina neuralgijas ir sąnarių maudimą. Jazminų eliksyru švelniai masažuojant kryžmenį ir gimdos sritį atslūgsta įtampa, kurią kelia premenstruacinis sindromas, menstruacijos tampa mažiau skausmingos. Nuo jazminų eliksyro kaukės plaukai įgauna spindėjimą ir blizgesį.

Kaina: 30ml – 45,00 Lt
              15 ml - 25,00 Lt

Nerolio eliksyras veidui

Karčiavaisių citrinmedžių žiedų fitolis, arba ištrauka, marulų aliejuje.
Nerolio raminamosios savybės ypač veikia mūsų ugnies pradą. Kadangi meilės ir džiaugsmo ugnis dega širdy, neroliui neatsispiria žmonės, besiskundžiantys širdies problemomis ir padidintu kraujospūdžiu. Nerolis teigiamai veikia ir kitą ugnies buveinę — kepenis ir kasą, kuriose ir tiesiogine maisto perdirbimo, ir perkeltine informacijos įsisavinimo prasme dega virškinimo ugnis.
Sakoma, kad nerolio aliejus sujungia protą ir kūną. Protui jis suteikiąs tvirtumo ir pasitikėjimo, o kūnui — malonaus atsipalaidavimo jausmą.
Nerolio eliksyru
galima teptis ir vakare, ypač jei esi nualintas darbų, pervargęs, o galvoje įkyriai sukasi mintys apie dienos įvykius, nes jis padeda „suvirškinti“ debesuotą dienos šurmulį ir atveria lengvą, šviesią erdvę naujoms, lengvoms ir džiaugsmingoms mintims.
Užteptas ant odos šis eliksyras meiliai ją apglobia, suteikia tyrumo pojūtį, o oda tampa švelni it kūdikio.
Mažindamas poras ir raudonumą, nerolio aliejus baltina ir šviesina odą. Išberta paauglių oda išsivalo nuo nešvarumų, o raukšlėta, jautri ir paraudusi brandi oda atsigauna, tampa jaunesnė.

Jūnani medicina nerolį laiko esant vėsoka ir drėgmės požiūrių neutralia substancija, todėl jo eliksyras pasižymi savybe švelniai sutraukti ir sumažinti uždegimus.
Kasdieninei odos priežiūrai rekomenduotina keliais nerolio eliksyro lašais patepti sudrėkintą veido, kaklo ir krūtinės odą, nerimui ir stresui išsklaidyti — pamasažuoti saulės rezginį ir pėdas, o kamuojant spazmams ar sutrikus virškinimui — pamasažuoti pilvą. Nėščiosioms ir gimdyvėms šis aliejus yra puiki priemonė nuo įtampos, baimės, nemigos, prasto apetito ir rėmens.

Kaina: 30 ml – 86,00 Lt

Rožių eliksyras veidui

Damaskinių rožių žiedų fitolis, arba ištrauka, marulų aliejuje

Didžiausia rožių vertybė yra jų gebėjimas užgydyti emocines žaizdas. Jei esame įskaudinti atstūmimo ar susisieloję dėl artimo žmogaus netekties jaučiame, kad mus apleidžia gyvybinės jėgos, rožių aliejus gali padėti atitokti ir vėl atkurti nutrukusią giją, kuri Protą sieja su Širdimi. Rožė apslopina šaltį, kurį sukėlė prievarta ar skausmas, ir sielą vėl užlieja ankstesnė šilumą. Kad ir į kokią nevilties bedugnę būtum puolęs, rožių eliksyro kvapas grąžins pasitikėjimą ir meilę.
Rožių aliejus
yra viena iš pačių geriausių, tinkamiausių ir vertingiausių odos priežiūros substancijų.Ypač jis nepakeičiamas, kai oda yra linkusi į uždegimus, išsausėjusi, išberta, alinama skaudulių ir šunvočių. Rožių aliejus gali būti naudojamas ir vienas, ir kaip sudedamoji tepalų, losjonų, kremų ir masažinių aliejų dalis.
Lengvas, vėsus nuostabiai švelnus damaskinių rožių eliksyras ramina ir vėsina sausą, jautrią ir uždegimų kamuojamą odą.
Kaip masažinis aliejus jie nepakeičiamas įtampai ir nerimui sumažinti.
Jūnani tibas, arba klasikinė graikiška islamiška medicina, rožę laiko esant šalta ir sausa, todėl iš jos gauti produktai valo karštį bei uždegimus ir padeda grąžinti moterišką kūno energiją. Rožių aliejus paprastai skiriamas uždegimų, apsinuodijimų ir infekcijų atvejais, taip pat nerimui ir depresijai malšinti.
Patartina keliais šio eliksyro lašais kasdien patepti sudrėkintą veidą ir kaklą,taip pat pamasažuoti saulės rezginį ar pakvėpinti vidines riešų puses.

Kaina: 30ml – 72,00 Lt
             15 ml - 39,00 Lt

Vanilės eliksyras veidui

Burboniškų vanilių lazdelių fitolis, arba ištrauka, marulų aliejuje

Šis eliksyras yra pačių tikriausių Madagaskaro burboniškos vanilės ankščių fitolis marulų — kito šios salos autochtono — aliejuje. Tai itin autentiška Afrikos substancija, sugėrusi kaitrios Madagaskaro saulės saldumą, džiunglių paukščių giesmes, raudono kelio dulkes, spalvingų moterų rūbų ir jų rankų kvapą...
Toks yra ir afrikietiškasis vanilės eliksyras — gyvas, permainingas, pulsuojantis, kaitrus ir saldus kaip Rojaus nektaras. Nuo seno jis garsėja kaip nuotaiką pakelianti ir gerų emocijų suteikianti medžiaga, kaip puikus afrodiziakas.
Tai nuostabus odos tonikas ir stebuklingas masažinis aliejus.
Jis apsaugo odą, minkština ją naikindamas raukšleles, maitina ją ir drėkina. Įsiskverbdamas į giliausius odos audinius, vanilės eliksyras padaro odą elastingą ir švelnią kaip šilkas.
Kelis lašiukus vanilės eliksyro užsilašinkite ant delno ir patepkite drėgną veidą. Įlašinkite jo į vandenį prieš maudydamiesi vonioje, kad šis švelnus aliejus maloniai apvilktų odą ir ją suminkštinų.Tai ypač patartina, jei oda jautri ir džiūsta ar trūkinėja nuo kieto vandens.
Pastaba:
jeigu aliejų naudojate voniai, tuomet nenaudokite muilo.
Vanilės eliksyras gerai tinka ir po deginimosi saulėje, ypač sumaišytas su erškėtuogių aliejumi.
Vanilės eliksyras yra puiki aliejinė bazė kvepalams!

Kaina: 30ml – 54,00 Lt
             15 ml - 30,00 Lt

Ilang ilangų žiedų eliksyras

Kvapiųjų kanangų žiedų ištrauka simondsijų aliejuje

Ilang ilangas tagalų kalba reiškia „retų rečiausias“. Taip šie dailūs nedideli atogrąžų medeliai su puošniais žiedais vadinami dėl įstabaus aromato. Kartais šiedu žodžiai verčiami ir kaip „gėlių gėlė“. Šios gėlių gėlės, dar vadinamos kananga, kvapas sodrus, primenantis jazminų ir nerolio kvapus. Daugumai žmonių jis asocijuojasi su kvepalais, nes jo kreminės, saldžios gaidos pasižymi tvarumu. Ilang ilangas — veiksmingas afrodiziakas. Jis atpalaiduoja įtampą, užlieja pasitikėjimu ir sužadina jausmingus išgyvenimus, kurie nuskaidrina kasdienybę džiugiu žaismingumu.

Ilang ilangų aliejų vertina širdies problemų turintys žmonės — pamasažavus juo krūtinę širdis atlėgsta, sumažėja kraujospūdis.
Maloniai šildantis ilang ilangų žiedų eliksyras nuo seno yra naudojamas odai ir plaukams puoselėti. Jis mažina odos riebumą ir švelnina senėjimo procesus, todėl patartinas brandžiai odai. Nuo kaukių su šiuo eliksyru itin pagražėja plaukai. Jis taip pat gali sumažinti plaukų slinkimą ir lūžinėjimą.

Todėl Pietų Afrikos ūkiui, auginančiam kanangas, užsakėme pagaminti šios puikios tradicinės kvapiosios ištraukos specialiai „Kvapų namams“. Ištraukta simondsijų aliejumi ji net kiek kvepia „rūgštele“, būdinga fitoliams, tačiau sušildyta odos išsiskleidžia nuostabia ir įvairiopa kvapų puokšte.

Kaina: 30 ml - 42 Lt
          15 ml - 24 Lt

Kavamedžių žiedų eliksyras

Vargu ar rastume žmogų, kuris niekada nebūtų gardžiavęsis kavos pupelių kvapu, tačiau kavamedžių žiedų yra uodęs toli gražu ne kiekvienas.

Kavamedžiai ypač keri pavasarį, kai ateina jų žydėjimo laikas. Balti it sniegas trapūs žiedeliai, išsprogę viršum tamsiai žalių blizgančių lapų, ir jų skleidžiamas kvapas sukelia nepatirtų jausmų ir stačiai pavergia.

Jei įstabus šių žiedų kvapas ką ir primena, tai nebent aromatą, kurį skleidžia rožių, pakalnučių ir nerolio žiedai, sudėti į vieną puokštę. Kaip gausiai žydės kavamedis ir kokių atspalvių įgis jo žiedų kvapas pareina nuo lietaus smarkumo — gausiai nesuvilgyti jie nė nesiteiktų išsiskleisti. Kavamedžių žiedai pavidalu ir kvapu kiek primena arabinius jazminaičius, todėl vienas 17 a. prancūzų botanikas, Amsterdamo botanikos sode pamatęs žydintį Coffea arabica medelį, net pavadino jį „arabiniu jazminu“. Dabartinį jo pavadinimą, Coffea, po šimtmečio davė K. Linėjus.

Jaudinantis kavamedžių žiedų aliejaus kvapas maloniai žadina, sužadina lakias svajones, guodžia ir džiugina. Jo įkvėpę geriau suvoksime, koks trapus ir gražus yra šis pasaulis. Kavamedžių žiedų aliejus plaukams suteikia atlasinį spindesį ir šilko švelnumą, o juo patepta oda sudrėksta, tampa nebe tokia dirgli ir jautri. Tai itin lengvas eliksyras, nes kavamedžių žiedai buvo mirkomi simondsijų aliejuje. O jo kvapas suvirpina giliausias širdies kerteles.

Kaina: 15 ml - 51,00 Lt

Balzamas brandžiai odai

Iš nerafinuotų arganų, erškėtuogių, saulėgrąžų, moringų ir nakvišų aliejų. Su ekologiškais granatų ir sojų ekstraktais.

Kupinas antioksidantų ir maitinamųjų medžiagų, lėtina odos senėjimą. Visiškai natūralus, be balastinių ir techninių ingredientų.

Naudoti vietoje veido kremo. Kelis lašelius balzamo paskirstyti ant hidroliatu sudrėkintos veido odos.

Pagamintas "Kvapų namuose".

Kaina: 30 ml - 48,00 Lt

Čampakų pomada

Kosmetinis veido, plaukų ir kūno tepalas

Čampakų žiedų pomada (kvapus kosmetinis tepalas) — tai įstabi substancija, gimusi 45 dienas kokosų aliejuje kasdien  mirkant ir keičiant  vis naujus, šviežius auksinių čampakų žiedus.  Žmonės, kurie mums Indijoje pagamina šitą senovinį produktą, nenaudoja nieko daugiau išskyrus čampakų žiedus ir kokosų aliejų.
Čampakų aliejai nuo neatmenamų laikų Indijoje buvo vartojami sielai taurinti ir kūnui puoselėti. Jie nepamainomi plaukams trinkti ir žvilginti, lūpoms tepti ir sausai odai vilgyti.
Ajurvedoje aliejai su čampakų žiedais itin gerbiami ir vertinami dėl savo raminančio poveikio jautriai odai.
Čampakų pomada, jeigu ją naudoti masažui, pilnai susigeria per 60 – 120 min. giliai prasismelkdama į odos sluoksnius. Ji vėsina ir drėkina.

Čampakų pomada:
- labai tinka, jeigu oda yra išdžiuvusi ir sutrukinėjusi; ji suminkština kietus audinius;
- mažina odos pigmentaciją; gerina odos spalvą;
- suteikia odai sveiko spindesio ir švytėjimo; oda natūraliai atrodo švari ir lygi;
- tinka jautriai odai prižiūrėti;
- galima sumažinti tamsius ratilus po akimis;
- nuostabiai tinka vaikų masažui;
- sumažina nudegimų žymes;
- maloniai tonizuoja ir yra nuostabus afrodiziakas;

Geriausia tepti sudrėkintą odą.

Kaina: 60 ml - 52 Lt; 30 ml - 28 Lt

 

 

Daugiau aliejų veido ir kūno priežiūrai - "Aliejai ir sviestai",
"
MONOI de Tahiti® A.O. kūnui ir plaukams",
"VitalTouch nėščiai, kūdikiui ir tėveliams"


ABU creativo