Produktai
Sviestmedžių aliejus nerafinuotas ( A rūšis )

Visų giriamas, švelnus, gelsvas, vos kvepiantis riešutais.
Sudėtis: Butyrospermum parkii.

Aukščiausios rūšies stabiųjų sviestmedžių aliejus iš Vakarų Afrikos, Burkina Faso. 

Sviestmedžių aliejus dar vadinamas taukmedžio sviestu. Gaminamas rankiniu būdu, todėl išsaugo ne tik vertingus riebalus, bet ir nesuardytą pirminį bioaktyvių medžiagų derinį.

Šį derinį sudaro antioksidantai, vitaminai, katechinai, fitosteroliai, terpeniniai ir fenoliniai dariniai. Dėl to, tepantis sviestmedžių aliejumi, oda veiksmingiau sergstima nuo UV spindulių, taigi ir nuo raukšlių bei pigmentinių dėmių atsiradimo.

Sviestmedis apsaugo nuo šalčio, ramina uždegimus, drėkina ir minkština odą, netrukdo ląstelių atsinaujinimui

Sviestmedžio aliejaus naudojimas

Tinka tepti bet kurią kūno vietą:

  • sausoms lūpoms, alkūnėms, blauzdoms ir pėdoms;
  • kūdikių ir vaikų odai;
  • strijų profilaktikai;
  • skutimo suerzintai odai;
  • minkština ir ramina odą egzemų ir žvynelinės atvejais;
  • itin rekomenduotinas vietoj rankų ir veido kremo.

Tepti odą kiek ir kada reikia. 

Kaina - 29,00 Lt (50 g)
Kaina - 50,00 Lt (90 g)

 

Migdolų aliejus, Bioselect

Kilmės šalis: Graikija.

Kaina: 100 ml - 30,00 Lt

Marulos ( kietrių ) aliejus

Marulos (kietrių) aliejus, spaustas rankiniu šaltuoju būdu, nerafinuotas, nefiltruotas.
INCI: Sclerocarrya birrea seed oil

Kietris - įspūdingas medis, dvinamis, vedantis į slyvas panašius vaisius, kaulavaisius.
Marulų vaisius nuo žemės renka moterys ir vaikai. Surinktus vaisius jie „išlukštena“ — rankomis minkštimą atskiria nuo kauliuko. Vaisių minkštimą sunaudoja arba namų gamybos gėrimams, uogienėms, arba parduoda maisto gamybos įmonėms.

Aliejui naudojami tik kauliukuose esantys maži branduoliai. Kauliuko kevalas slepia tris pailgus gardžius aliejingus branduolius. Kauliukų aižymas irgi moterų darbas, kurį jos atlieka naudodamos labai paprastus „įrankius“: du akmenis, atstojančius kūjį ir priekalą.

Beveik bekvapis ir nerafinuotas aliejus itin tinka gaminti natūralios kosmetikos produktus, ypač veido kremus: jis ne tik kad neprimeta papildomų kvapų, bet ir praturtina bioaktyviomis medžiagomis.

Branduoliuose yra beveik 60% riebalų, kuriuos galima išspausti net ranka. Tačiau aliejaus išeiga naudojant rankinį presą yra tik 25-30%. Tad branduolių išspaudos lieka pakankamai vertingos ir skanios, jų spaudėjai neišmeta, o sunaudoja maistui.

Marulų aliejaus sudėtis panaši į alyvuogių aliejaus. Jame gausu įvairių riebiųjų rūgščių: oleino 75%, linolo 4%, palmitino 11%, stearino 7%.

Tačiau marulų aliejus, skirtingai nuo alyvuogių aliejaus, yra labai stabilus — septyniskart stabilesnis už alyvuogių aliejus. Tai reiškia, kad šis aliejus ilgai negenda (nesioksiduoja).

Stabilumą lemia didelis kiekis mononesočiųjų riebiųjų rūgščių ir apie 4 proc. sudaranti nemuilinė frakcija (3800-4300 mg/kg). Nemuilinėje frakcijoje yra tokoferoliai (vitaminas E), steroliai, flavanoidai, pasižymintys antioksidantiniu poveikiu, taip pat procianidinas, galatotaninas ir katechinai.
Marulų aliejuje vitamino E yra iki 13.7mg/100g, dominuoja gama-tokoferolis.
Sterolių yra 287mg/100g; 60% iš jų sudaro beta-sitosterolis (tai visai nemažai) ir 5-avenasterolis (4.8mg/100g).

Tokia turtinga aliejaus sudėtis lemia jo nuostabias maistines ir kosmetines savybes — tai pats vertingiausias veido „kremas“ sausėjančiai ir vystančiai odai; masažuotojai ir kosmetologai jį mėgsta dėl idealios tekstūros ir šilkinio minkštumo.
 
„Kvapų namų“ marulų aliejaus SAVYBĖS:
  • beveik bekvapis, minkštos tekstūros;
  • itin švelnus, tinkamas net ir labai jautriai odai;
  • humektantas — padeda išlaikyti odos drėgnį;
  • sausą, šerpetojančią, vystančią odą padaro glotnia ir minkšta it šilkas;
  • mažina paraudimus;
  • lygina smulkias raukšleles apie akis ir lūpas;
  • saugo nuo laisvųjų radikalų poveikio — priešlaikinio senėjimo požymių atsiradimo odoje (odos glebimo, vytimo, raukšlių, strazdanų ir pigmentinių dėmių);
  • atgaivina sausus, lūžinėjančius plaukus;
  • suminkština sausėjančias lūpas.
 

NAUDOJIMAS:

  • Idealus veido „kremas“ jautriai ir sausai odai bei nuo priešlaikinio senėjimo reiškinių (raukšlių, pigmentinių dėmių) atsiradimo: veidą sudrėkinti hidroliatu ir patepti keliais lašais marulų aliejaus, tepti ne tik veidą, bet ir paakius bei kaklo sritį; palikti 10-15 min. kad susigertų; naudoti kasdien ryte ir vakare vietoj veido ir paakių kremo. Šį aliejų itin patartina naudoti pavasarį norint sustiprinti natūralias odos apsaugines savybes nuo UV spindulių, t. y. paruošti odą vasaros saulės kaitrai. Įdegio mėgėjoms odą „ruošti“ reiktų pradėti prieš 2 mėnesius. Juk niekas taip nesendina mūsų odos kaip kasmetinis skubotas įdegis (dažnai net „nudegimas“) atostogų metų.
  • Kaip natūralus makiažo valiklis: veidą ir akių vokus gausiai sutepti aliejumi; vatos tamponą sudrėkinti vandeniu ir nubraukti aliejuje ištirpusius dažus nuo odos; procedūrą malonu užbaigti hidroliato dulksna.
  • Kaip plaukų kondicionierius: 1- 2 lašais aliejaus suvilgyti delnus ir įtrinti į išplautų šlapių plaukų galiukus. Išdžiūvę jie neturėtų atrodyti riebaluoti, nebent įtrynėte per daug aliejaus. Gerai plaukus atgaivina ir slinkimą sumažina galvos odos masažavimas (iki 10 min. trukmės) su marulų aliejumi. Masažą geriausia daryti iš vakaro, kad aliejus turėtų pakankamai laiko susigerti į odą bei plaukus; ryte išplauti galvą švelniu šampūnu; jei šią procedūrą atliksite bent kartą per savaitę, po kelių mėnesių galėsite džiaugtis žvilgančiais ir sveikesniais plaukais!
  • Kaip masažinis aliejus – ypač veido masažams, kūdikių masažams.


    Kaina - 23,00 Lt. ( 30 ml. )

 

 

Nerafinuotas kokosų aliejus

Viso kūno drėkiklis - nerafinuotas kokosų aliejus.
Iš Afrikos, PAR - iš šviežių riešutų, švelnaus vos juntamo kvapo.
Daugelis tautų Indijoje, Indonezijoje, Polinezijoje nuo senų laikų kokosų aliejumi tepasi visą kūną ir plaukus kiekvieną dieną, kad apsaugotų odą nuo UV spindulių, sūraus vandens ir vėjo.
Natūralus nerafinuotas kokosų aliejus yra laikomas vienu geriausiu natūraliu ingredientu veido ir kūno kremams, losjonams po skutimosi bei skutimosi kremams, nes padeda išlaikyti drėgmę odoje, kartu ir drėkina, ir minkština odą.

Naudojimas:
*Vietoj kūno pienelio – ištepti kūną po dušo ar vonios per  3 min., kol odos poros išsiplėtusios
*Kaip kremas po skutimosi (ir vyrams, ir moterims)
*Kaip įdegio aliejus – tepti odą prieš tepantis saulės filtrais. Įsigėręs kokosų aliejus sudarys papildomą barjerą žalojantiems UV spinduliams ir laisvujų radikalų atsiradimui, tad oda išliks stangresnė, įdegis – tolygesnis ir ilgesnis.
*Kaip aliejus “po saulės” – sudrėkins ir pamaitins saulės sudirgintą odą.
*Plaukų kaukė – ištepti išsausėjusius, pažeistus plaukus ir/ar įmasažuoti į galvos odą, ir palaikyti per naktį. Ryte išplauti švelniu botaniniu šampūnu, pvz. “BEMA BioHair”
*Kaip plaukų aliejus šlapių plaukų efektui sukurti –trupučiu aliejaus sutepti plaukų galus, netepti prie šaknų
*Vienas iš pačių geriausių aliejų bendram kūno masažui dėl puikios tekstūros ir slydimo.
*Galima naudoti esant uždegiminėms odos ligoms, kaip pvz. dermatitai, žvynelinė, neurodermitas ir kt.

Savybės.  Baltos spalvos, nerafinuotas ir nedezodoruotas kokospalmių riešutų (Cocos nucifera) aliejus turi kokosui būdingą malonų kvapą. Kietos konsistencijos, skystėja prie 24-26C, užtepus ant odos akimirksniu išsilydo. Lengvai įsigeria į odą, nepalieka riebaus pojūčio.
Sumažina žalojantį UV spindulių poveikį - užkerta kelią senėjimą sąlygojančių laisvųjų radikalų susidarymui odoje ir apsaugo nuo jų poveikio:
padeda jungiamajam audiniui išlikti tvirtam ir elastingam, oda mažiau vysta.
padeda išvengti pigmentinių dėmių atsiradimo ir kitų nemalonių odos senėjimo reiškinių.
Kai kuriais atvejais netgi atstato pažeistą arba sergančią odą, subalansuoja odos riebumą/sausumą
Puikiai minkština plaukus ir maitina galvos odą, padeda atikratyti pleiskanų.

Kaina - 120ml stiklainis - 36,00 Lt (PAR)

 

Stručio ( Emu ) aliejus

100% grynas stručio emu aliejus iš Australijos gali būti naudojamas:

  • malšinti uždegimą po traumų, mažinti raumenų skausmus pasitempus ar po/prieš fizinį krūvį;
  • kaip pagalbinė priemonė sustingusiems, skausmingiems ir sutinusiems sąnariams gydyti, sergant artritu;
  • mažinti uždegimus sergant odos ligomis (tokiomis kaip aknė, dermatitas, egzema, psoriazė);
  • drėkinti sausą, pleiskanojančią, suskirdusią odą;
  • kaip pagalbinė priemonė gydant įvairios kilmės nudegimus, taip pat ir nudegimus saulėje;
  • skatinti plaukų ir odos ląstelių atsinaujinimą;
  • turi poveikį prieš senėjimą, skatina ląstelių atsinaujinimą, raukšlės tampa mažiau pastebimos;
  • neseniems keloidiniams randams, žaizdoms gydyti;
  • kojų skausmams vaikų augimo metu malšinti.

 

Grynas stručio emu aliejus pasižymi tokiomis savybėmis:

  • jis yra priešuždegiminis;
  • antibakterinis;
  • skatina ląstelių atsinaujinimą;
  • giliai įsiskverbia į odą;
  • neužkemša porų;
  • nesukelia alerginių reakcijų;
  • grynas stručio emu aliejus yra sudarytas iš beveik identiškos riebalinių rūgščių kombinacijos kaip ir žmogaus sebumas (riebalinis odos sluoksnis).

Gryno stručio emu aliejaus naudojimas.

Švelniai įmasažuokite nedidelį gryno stručio emu aliejaus kiekį į pažeistą odos plotą. Geriausias rezultatas pasiekiamas pirmas 2-3 dienas naudojant šį aliejų kiek įmanoma dažniau, o vėliau - 1-2 kartus per dieną. Atminkite, reikia tik nedidelio stručio emu aliejaus kiekio, tačiau jį būtina kruopščiai įmasažuoti į odą. Gryną stručio emu aliejų saugu naudoti net itin jautriai odai. Geriausia aliejų naudoti po vonios.


Kaina - 33,00 Lt ( 55 g)
           56,00 Lt (110 g)

 

 

Čampakų pomada

Kvapusis veido, plaukų ir kūno tepalas

Čampakų žiedų pomada - tai įstabi substancija, gimusi 45 dienas kokosų aliejuje kasdien mirkant ir keičiant vis naujus, šviežius auksinių čampakų žiedus.
Jis nepamainomas plaukams trinti ir žvilginti, lūpoms tepti ir sausai odai vilgyti.

- Minkština kietus audinius;
- mažina odos pigmentaciją, gerina odos spalvą;
- suteikia odai sveiko spindesio ir švytėjimo;
- tinka jautriai odai prižiūrėti;
- galima sumažinti tamsius ratilus po akimis;
- nuostabiai tinka vaikų masažui;
- sumažina nudegimų žymes;
- maloniai tonizuoja ir yra nuostabus afrodiziakas;
- geriausia tepti sudrėkintą odą; tam idealiai tinka "Čampakų hidrolatas".

Kaina - 28,00 Lt (30 ml); 52,00 Lt (60 ml)

Kakavos sviestas

Ekologiškas kakavos sviestas yra kietos, kaip kad dauguma sviestų, konsistencijos, tačiau jis tirpsta nuo kūno temperatūros ir greitai susigeria į odą. Kakavos sviestas nepakeičiamas sausos, šiurkščios, elastingumą ir gyvybingumą praradusios odos priežiūrai. Su odą minkštinančiomis nepakeičiamosiomis riebiosiomis rūgštimis ir antioksidantais, kakavos sviestas stiprina odos elastingumą, padeda apsisaugoti nuo strijų susidarymo, yra ideali priemonė nėštumo metu.
Kakavos sviestas naudojamas vienas arba gali būti sumaišytas su taukmedžio, kokosų, jojobos ar kitais aliejais.
Patarimas: įstatykite indelį su kakavos sviestu į vandens vonelę jį ištirpinkite (galite sumaišyti su aliejumi) ir tepkite ant odos.
-Kakavos sviestas naudojamas ne tik kaip kosmetinė priemonė, bet ir kaip maistas ar vaistas.
-Kakavos sviestą galite naudoti kepant naminį šokoladinį pyragą ar kitus desertus.
-Kakavos sviestas nepakeičiamas gydant peršalimą ir kosulį (dedamas į karštą pieną su medumi).
-Kakavos sviestas yra visiškai natūralus produktas, be jokių konservantų, todėl laikykite jį šaldytuve. Pasistenkite sunaudokite greitai.
Sudėtis: ekologiškas nerafinuotas kakavos sviestas.

Kaina - 16,00 Lt  ( 50 g. )

Mangamedžio sviestas

Prabangusis mango sviestas, kuris nuo seno žinomas ir naudojamas kaip kosmetikos priemonė arba jos sudedamoji dalis, gaunamas spaudžiant mango vaisių branduoliuose esančius aliejus.
Mango vaisiai skinami neprinokę, nes tuo metu augalas pilnas gyvybės. Šis visiškai natūralus produktas yra nestipraus riešutų kvapo, vos rūgštoko sutraukiančio skonio. Jis nekvepia mango aromatu, nes sviestas gaunamas ne iš kvapnaus mango vaisiaus, o iš jo sėklų.
Šis mangamedžio sviestas pagamintas tradiciniu būdu, neatliekant jokių ekstrahavimo ir rafinavimo procesų, savo sudėtyje turi vitamino E, fitosterolių ir fosfolipidų, kurie yra svarbūs odos atstatymui bei apsaugai. Todėl mango sviestas suminkštins, sušvelnins ir pamaitins sausą, šiurkščią, reiklią odą.
Mango sviestas vienas arba sumaištytas su kitais aliejais gali būti naudojamas masažams.
Mangamedis yra vietinis Indijos subkontinento (Pietų Azijos) augalas, kuris auginamas sausame klimate. Dėl gilių šaknų mangamedis sugeria iš žemės svarbiausias maistingąsias medžiagas ir gali jomis pamaitinti ir sausus plaukus. Todėl mango sviestą taip pat galima naudoti kaip kaukę plaukams.
Grynas ar sumaišytas su bičių vašku gali būti naudojamas kaip lūpų balzamas.
Prieš naudojant mangų sviestą, leiskite jam sušilti ir suminkštėti.
Sudėtis: mangamedžio sviestas (Mangifera indica).

Kaina: 50 g - 46,00 Lt.

Laisvai tekantysis, nerafinuotas abrikosų kauliukų branduolių aliejus

Himalajų abrikosų aliejaus pritaikymas: (G.B.Panto agrikultūros ir technologijos universiteto mokslininkų rekomendacijos.)
- šis lengvas ir subtilus aliejus labai gerai minkština odą, puikiai tinka tiek suragėjusiai ar kietai, tiek ir brandžiai odai; taigi jis mažina raukšles, drėkina išsausėjusią odą.;
- turtingas omega rūgščių, todėl mažina odos uždegimus, padeda nudegus saulėje;
- puikus bazinis aliejus masažams; tinka pridėti į veido odos priežiūros mišinius; labai lengvai susigeria, nepalikdamas riebios plėvelės;
- ideali kaukė minkštiems, ploniems, sausiems plaukams;
- puiki muilų, kremų, losjonų, balzamų ir kitų kosmetinių produktų sudedamoji dalis;
- gali būti naudojamas kaip migdolų aliejaus pakaitalas;
Naudokite
vietoje kremo, keliais lašais pasitepkite drėgną odą.

Kaina: 50 ml - 21,00 Lt

Ekologiškas abrikosų branduolių aliejus

Labai lengvas, nerafinuotas, šalto spaudimo, švelnaus būdingo kvapo, turi daug vitamino A ir C, daug riebiųjų rūgščių. Tinka visiems odos tipams.
Gydo uždegiminius procesus, egzemą, ramina niežėjimą, perštėjimą. Labai tinka veido masažui. Maišomas su saldžiųjų migdolų aliejumi.
Laikomas sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje.

Kaina: 50ml - 32,00 Lt, 30ml - 21,00 Lt (Turkija, ekologiškas)

Ekologiškas argano aliejus

Maitina, minkština, aprūpina ją antioksidantais - stabdo ląstelių peroksidaciją, t.y. odos senėjimo procesus. Nuo seno naudojamas tradicinėje medicinoje - nuo jaunatvinių spuogų/aknės, infekcinių bėrimų ir kt. odos problemų. Berberų moterys juo tepa kūdikius, vaikus, rankas, nagus, plaukus. Kosmetikos priemonės su argano aliejumi greitai išpopuliarėjo  Prancūzijoje, tačiau kosmetikos gamybai naudojamas pigesnis tirpiklio ekstrakcijos būdu gautas aliejus.
Išoriškai argano aliejus yra labai vertingas:
- odos ir plaukų priežiūrai. 
Dėl didelio vitamino E ir antioksidantų kiekio, argano aliejus pasižymi ypatingai geromis odos senėjimą stabdančiomis ir ją atkuriančiomis savybėmis. Marokiečiai jį naudoja odos maitinimui ir plaukų apsaugai. Argano aliejumi galima praturtinti kremus, losjonus, netgi šampūną.
- masažams. Ypač veido masažui. Taip pat puikus ingredientas odos senėjimą stabdančiose kaukėse;
- vietoje losjono ar kremo po skutimosi
- vyrams.
- vietoje naktinio kremo.
Pakanka kelių aliejaus lašų, pasitepti odą nakčiai, prieš tai ją nuvalius ir nusiprausus.
- vystančiai veido ir krūtinės odai, ir ypač toms, kurių oda kenčia nuo laisvųjų radikalų susidarymo odoje - rūkymo pasekmių, kaitinimosi saulėje ir soliariumuose. Argano aliejus turi odą stangrinančių ir odos elastingumą gerinančių riebiųjų rūgščių.
- jaunatvinių spuogų kamuojamai odai.

Rekomenduojame ant odos naudoti gryną arba maišyti su kitais aliejais.

Kaina: 30 ml - 26,00 Lt
             50 ml - 41,00Lt

Ekologiškas alyvuogių aliejus

Nerafinuotas. Prancūzija

Kaina: 50ml - 14,00 Lt;

Avokadų aliejus

Gryno avokadų aliejaus pagrindinės veikliosios medžiagos yra riebiosios rūgštys - linolo (omega 6) rūgštis, oleino, palmitino rūgštys, visa puokštė vitaminų - A, B1, B2 ir D ir E.
Actekai avokadų vaisius ne tik valgė, bet juos naudojo ir kaukėms nuo raukšlių. Avokadų pomada buvo naudojama ant plaukų, kaip plaukų augimo stimuliatorius.
Avokadai yra beveik tobulas maistas, lengvai virškinamas, padedantis nuo skrandžio problemų, vidurių užkietėjimo, šlapimo takų infekcijų, taip pat kepenų ir tulžies veiklai skatinti.
Išoriškai avokadų aliejus yra:
- nuostabus odos minkštintojas;
- nuo raukšlių: paakių ir kaklo odai; stabdo odos senėjimą;
- ypač rekomenduojamas sausai odai;
- į epidermį prasiskverbia daug giliau, nei daugumas kitų kosmetinių aliejų;
- labai vertingas masažo aliejus;
- klinikiniai tyrimai nurodo, kad turi odą gydančių savybių;
- drėkinantis, minkštinantis,
- nuo odos uždegimų.
Kosmetikoje avokadas naudojamas dėl antioksidanto chlorofilo ir didelio lecitino - natūralaus humektanto - kiekio. Kaukė su avokadų aliejumi gerai išvalo ir drėkina odą. Sumaišytas lygiomis dalimis su nerafinuotais sezamų ir alyvų aliejais saugo nuo saulės.
Kilmės šalis - Naujoji Zelandija.

Kaina: 50 ml - 34,00 Lt

Dygminų aliejus

Dygminų aliejus auginamas kaip maistinis ir gaunamas iš sėklų. Jis turi daugiau nesočiųjų riebiųjų ūgščių ir mažiau sočiųjų riebiųjų rūgdčių, negu kiti augaliniai aliejai.
Aliejus vidutinio lengvumo, truputėlį gelsvos spalvos.
Dygminų aliejus plačiai naudojamas kaip kepimo aliejus, salotoms, margarinams, likeriams. Sėklos taip pat yra valgomos ir labai maistingos. Mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir skirtas gydyti širdies ligoms.
Liaudies medicinoje naudojamas augliams ir navikams gydyti, ypač uždegiminiams kepenų navikams.
Kepintų sėklų aliejus labai tinkamas reumatui ir skausmams mažinti. Sėklos turi diuretinių ir tonizuojančių savybių. Kinijoje skiriamas kaip gimdą sutraukiantis gausių menstruacijų atvejais. Irane šis aliejus naudojamas kaip tepalas/balzamas sausgyslių patempimamas ir reumatui gydyti.
Tai labai geras masažinis aliejus, turintis išskirtinį šildantį ir nuskausminantį poveikį. Labai tinka šaltoms galūnėms, skausmingiems sąnariams masažuoti ir taip pat kaip bazinis aliejus visam kūno masažui.
Jame gausu kalcio, fosforo ir geležies, o taip pat B grupės vitaminų (B1, B2, B3). Labai daug linoleinės rūgšties - 61% ir oleininės rūgšties 33%.
Lengvos tekstūros, gerai įsigeria į odą, masažuojant pasižymi puikiomis odą drėkinančiomis savybėmis. Turi daugiausiai polinesočiųjų riebiųjų rūgščių iš visų aliejų.
Soil Association sert.
Prancūzija

Kaina: 50ml - 11,00 Lt; 100ml - 19,00 Lt

Ekologiškas erškėtuogių aliejus

Brandžiai, vystančiai odai. Jis labai gerai regeneruoja audinius ir turi labai gerą poveikį senstančiai, raukšlėtai odai, pigmentinėms dėmėms, strazdanoms šviesinti. Skatina ląstelių atsinaujinimą aknės, sausos egzemos atvejais. Minkština ir gydo senus randus. Ypatingai gerai padeda užsitraukti pooperacinems žaizdoms. Papildomas, pagalbinis aliejus, dedamas į pagrindinių aliejų mišinį.
Erškėtrožių aliejus yra auksiniai raudonos spalvos ir turi daug redukuotų linoleinės ir linoleninės rūgščių kartu su dideliu kiekiu vit. C.
Organinis, sertifikuotas, tinkamas naudoti į vidų. Naudojamas virškinimo sistemai, cirkuliacinei sistemai, nervų ir endokrininei sistemai stiprinti. Naudojamas šaltas, ant salotų, į padažus, nekepti ir nevirti.
Laikomas sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje.

Kaina: 50ml -  43,00 Lt.; 30ml - 28,00 Lt.

Kosmetinis migdolų aliejus

Nerafinuotas, šalto spaudimo.
Vienas iš dažniausiai naudojamų bazinių aliejų. Truputėlį klampus, labai riebus, laikomas vidutinio sunkumo. Neapkarsta. Turi didelį kiekį mono- ir polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, vitaminų A, B1, B6, E, mikroelementų. Tinka visiems odos tipams, ypač jautriai, sudirgstančiai odai. Puikiai minkština ir ramina sausą odą, ramina niežėjimą, sukeltą egzemos, psoriazės, dermatitų, mažina pabrinkimus.
Kilmės šalis - PAR

Kaina: 14,00 Lt. ( 50 ml. )

Sezamų aliejus

Nerafinuotas, šalto spaudimo.Išlukštentos sėklos yra beveik baltos, nelukštentos - nuo rusvos iki raudonos ir juodo spalvos.
Aliejus yra lengvas, turi daug nesočiųjų riebiųjų rūgščių, vitaminų A, E, mikroelementų Fe, Cu, Si rūgšties,Ca, linoleinių rūgščių. Tinka visiems odos tipams. Šildantis. Puikiai tinka sausai odai, stabdo senėjimo procesus. Apsaugo nuo UV spindulių. Tinka galvos odos masažui ir plaukams. Suteikia odai blizgesio.
Sezamas yra seniausias augalas, auginamas aliejui gauti. O sezamų sėklos yra laikomos vienu seniausiai naudojamų prieskonių pasaulyje. Augalas vienmetis, užauga iki 1m aukščio. Sėklos auga dėžutėje, kuri atsiveria tik tuomet, kai sėklos yra subrendusios.

Kaina: 50ml - 13,00 Lt; 100 ml -24,00 Lt

Ekologiškas simondsijų aliejus (Jojoba oil)

Sudėtis artimesnė vaškams nei aliejams. Geriausias aliejus veido odos priežiūrai ir masažui: papildo natūralius odos riebalus ( atstato sebumą). Tinka kai oda labai sausa ir jautri. Tinka aknei, psoriazei, egzemai, pleiskanojimui gydyti. Natūralus konservantas, turi antibakterinių savybių.
Kilmės šalis - PAR, Soil Association sert.

Kaina: 50ml - 40,00 Lt

Agurklių aliejus

Nerafinuotas, šalto spaudimo.
"Grožio aliejus". Lengvos tekstūros, greitai susigeria į odą nepalikdamas riebumo pėdsakų. Išoriškai naudojamas vienas arba su kitais baziniais aliejais, aplikacijoms, kaukėms ant odos ir plaukų, taip pat viso kūno masažui kaip sudėtinė masažinio mišinio dalis.
Produktas, turintis daugiausia retos nepakeičiamos polinesočios γ-linoleno rūgšties (sutr. liet. - GLR, ang. - GLA) iš visų žinomų aliejų.
Naudojamas sausos ir jautrios odos priežiūrai, ne tik išoriškai, bet ir geriamas. Anot tyrimo, sergantiesiems atopiniu dermatitu, vartojusiems 40 lašų agurklių aliejaus 2k/d 12 savaičių, sumažėjo odos niežėjimas, paraudimas, pūslelių formavimasis ir šlapiavimas.
Labai ryškios agurklės aliejaus odos atsinaujinimą skatinančios savybės; senstančiai, vystančiai odai padeda išlaikyti elastingumą, gyvybingumą ir stangrumą.
Slenkančių plaukų priežiūrai. Senėjančiam organizmui.
Taip pat pasižymi kraują skystinančiomis savybėmis, kovoja prieš trombų susidarymą kraujyje. Reguliuoja hormoninę ir nervų sistemas. Aktyvina imunitetą.
Laikyti sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje.
Prancūzija, Soil Association sert.

Kaina: 30ml - 31,00 Lt.

Nakvišų aliejus

Turi daug polinesočiųjų riebalų rūgščių ir vitamino F, mononesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat vit E. Labiausiai vertinamas kaip retos nepakeičiamos polinesočios γ-linoleno rūgšties (sutr. liet. - GLR, ang. - GLA) šaltinis.
Sausos odos priežiūrai. Virš 20 atsitiktinęs atrankos būdu atliktų klinikinių tyrimų patvirtino, kad GLA rūgštys padidina odos drėgnumą, sustiprindamos odos barjerinę funkciją: sulaiko vandenį, sumažina drėgmės praradimą iš odos ląstelių.
Probleminės priežiūrai - padeda nuraminti ir pamaitinti odą, kamuojamą uždegiminių procesų.
Saugo odą nuo priešlaikinio senėjimo, nes stabdo laisvųjų radikalų susidarymą odoje.
Ant odos nakvišų aliejus naudojamas mišiniuose su kitais vertingais nerafinuotais aliejais (paprastai - iki 20%).
Ekologiškas sertifikuotas Soil Association (JK). Tinkamas naudoti ir į vidų. Į vidų vartoti labai gerai tinka pakaitomis su agurklės aliejumi.
Aliejų laikyti tamsiame butelyje, sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje.

Kaina: 50 ml - 27,00 Lt

Grynas šaltalankių uogų aliejus

Kosmetikoje šaltalankių aliejus naudojamas visur: kremuose, losjonuose, aromaterapiniuose preparatuose, masažinių aliejų mišiniuose.
Šaltalankių aliejaus kosmetinės savybės:

- puikus antioksidantas, turintis išskirtinį karotinoidų ir vit. E kiekį,
- gerina ir skatina odos gijimą,
- ramina sudirgusią, išbertą, dėl išsiplėtusių kapiliarų linkusią rausti odą,
- karotenai patamsina odą, suteikdami jai natūralaus bronzinio įdegio atspalvį,
- puikus odos minkštintojas, ją išlygina, sušvelnina ir suteikia jai elastingumo.

Todėl jis gerai tinka:
- pavargusiai, praradusiai skaistumą ir švytėjimą,
- subrendusiai, praradusiai stangrumą ir elastingumą, odai,
- nuo dermatitų, žaizdų, sutrūkinėjimų,
- po nudegimų, po spindulinio gydymo ir chemoterapijos,
- jautriai burnos gleivinei.
Dėmesio: šaltalankio aliejus dažo odą, todėl ant odos jį naudokite sumaišę su kitais aliejais arba kremuose nuo 1% iki 10%. Be abejonės, šaltalankių aliejų galima tepti ir gryną, tik teks ilgiau palaukti, kol įsigers geltonieji jo pigmentai.

Šiame Altajaus šaltalankių aliejuje itin gausu sočiųjų ir nesočiųjų riebiųjų rūgščių: palmitino (36%) ir palmitoleino (omega 7) (37%), oleino (10%), linolo (omega 6) (12%), stearino, miristino, linoleno (omega 3) rūgščių, gyvybiškai būtinų normaliam organizmo funkcionavimui. Palmitoleino rūgštis yra būdinga tik šaltalankių ir makadamijų (per pus mažiau) aliejams, jos nėra kituose augalinės ir gyvūninės kilmės riebaluose. Palmitoleino rūgštis yra sudėtinė odos riebalų plėvelės - sebumo dalis; ji saugo odą nuo užkrato - virusų ir bakterijų, sąlygoja svarbias odos savireguliacines funkcijas - ląstelių atsinaujinimą, saugo nuo senėjimo. Dėl to šaltalankių aliejus padeda sėkmingai spręsti kuperozės (raudonės), egzemos, aknės problemas.
Šaltalankių aliejuje sukauptas nemažas kiekis mikroelementų: geležies, kobalto, mangano, boro, aliuminio, silicio, magnio ir kt.
Šaltalankių aliejus turtingas vitaminais: ypatingai gausiai jame yra vit. E (tokoferolio), provitamino A (ß-karotino, taip pat jame rasime visą „puokštę“ ir kitų vitaminų: vit.K (filochinono), provitamino D (ß-sitosterolio), .vit. B1, B2, P; karotinoidų, tokoferolių, sterolių ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų.

Kaina: 30ml - 44,00 Lt.

 

Morkų sėklų fitolis, ekologiškas

Morkų, Daucus carota sėklų ištrauka/maceratas šalto spaudimo saulėgrąžų aliejuje. Ekologiškas - Soil Association sert.
Naudoti iki 20% koncentracijos mišiniuose su kitais kosmetiniais aliejais.
Turi gausiai vitaminų A, E, D. Tinka prižiūrėti odą, kamuojamą įv. uždegiminių procesų - egzemų, žvynelinės, po paviršinių nudegimų, esant randų.
Prancūzija

Kaina: 30ml - 23,00 Lt

Medetkų fitolis, ekologiškas

Vaistinių medetkų, lot. Calendula oficinalis žiedų ištrauka/maceratas šalto spaudimo saulėgrąžų aliejuje. Ekologiškas - Soil Association sert.
Mažina uždegimus, niežėjimą; naudotinas odos priežiūrai uždegiminių ligų (dermatitai, dermatozės, žvynelinė, neurodermitas, raudonė ir kt.) atvejais. Naudoti iki 20% koncentracijos mišiniuose su kitais kosmetiniais aliejais, kremų sudėtyje.
Prancūzija

Kaina: 30ml - 24,00 Lt

ABU creativo